A Somogyi Református Egyházmegye honlapja
"Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által." (Gal 3,26)


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszóGoogle Pagerank, SEO toolsfreestat.hu


Kaposmérői Református Egyházközség


7521 Kaposmérő, Hunyadi u. 7.

Lelkipásztor: Kutasiné Molnár Boglárka

Istentisztelet: minden vasárnap 11.00 órától

Bibliaóra: minden csütörtökön 18.00 órától
Énekkar: minden szerdán 18.00 órától

Mobil: 30/339 2261

E-mail: boge-c@freemail.hu


Kaposmérői Kálvin-nap

„Megemlékező és megújuló délutánt” tartott a Kaposmérői Református Egyházközség október 31-én, szombaton.


Reformáció ünnepén emlékeztek meg a gyülekezet tagjai Kálvin János genfi reformátor születésének ötszázadik évfordulójáról.

Kutasiné Molnár Boglárka lelkipásztor beszámolóját IDE kattintva olvashatja el!

Az alkalomról készült képeket IDE kattintva tekintheti megl!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
Kaposmérői teológusnap

2010. május 1-2.


Május első hétvégéjén látta vendégül a Pápai Református Teológiai Akadémia nyolc hallgatóját a Kaposmérői Református Egyházközség.

A teológusok csoportját Fazekas Krisztián senior vezette, az igehirdetést Nagytiszteletű Dr. Kocsev Miklós egyetemi tanár végezte.

A szombati nap „szakmai jelleget” öltött. A mérői templom hűsében Kutasiné Molnár Boglárka lelkipásztor, egykori pápai teológus beszélt a gyülekezet múltjáról, közelmúltjáról és jelenéről. A beszámoló célja az volt, hogy a lelkészi szolgálatra készülő teológusok ismerjék meg a szolgálat örömteliségét és erőt próbáló mélységeit is.

Mezőcsokonyában Zelenák István gondnok úr mutatta meg az ifjaknak a belső-somogyi elfogyó gyülekezetek egyik példáját.
A kaposmérői presbitérium valamint az énekkar tagjai vállalták a házigazdai szerepet.

Éjszakába nyúló beszélgetések után vasárnap délelőtt Hetesen, Mezőcsokonyán és végül Kaposmérőben gyülekezeti közösségben voltak együtt a teológusok. A samáriai asszonnyal történő jézusi beszélgetésről hallhattak a gyülekezetek prédikációt. A cantate vasárnap alkalmából szavalatokat, dialógusokat és énekeket hoztak közénk a teológiai hallgatók. Az istentiszteletek perselyes adományait a Pápai Református Teológiai Akadémia számára ajánlották fel a gyülekezetek.

A bográcsos ebéd után a mezőcsokonyai és hetesi asszonyok jóvoltából süteménnyel megpakolva indulhattak északnak a hallgatók, akik a 134. zsoltár harmadik versével búcsúztak: „Megáldjon téged az Isten.”

A kaposmérői református templom oldalbejáratánál készült képen balról jobbra láthatók:

Hajszán Tiborné presbiter, Korontai Ágota Gondnok, Sára Sándor tiszteletbeli gondnok-presbiter, Gaál Ferenc, Kardos Imre, Kutasiné Molnár Boglárka lelkész, Seres Andrea, Ellenberger Csilla presbiter, Kólya Lajos, Seres Gabriella, Fazekas Krisztián senior, Kovács Gábor, Dr. Kocsev Miklós lelkész-professzor, Pótor Mózes.


≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
Konfirmáció Kaposmérőben

2010. áldozócsütörtökén Kaposmérőben három ifjú és egy felnőtt tett konfirmációi fogadalmat.

Balról első sorban: Papp Dániel, Tulipán Bálint, Béczi Dóra, Horváth Tibor

Második sorban: Korontai Ágota gondnok, Kutasiné Molnár Boglárka lelkész, Sára Sándor tiszteletbeli gondnok

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
„Élő tükörként álltok előttem.”

0411 – PIN kódnak is beillő. Nekünk, magyaroknak azonban ez a költészet napja. 1905. április 11-én született József Attila költő, akinek tiszteletére 1964 óta a költészetet ünnepeljük IV. hó 11-én.

A kaposmérői református gyülekezet számára különös aktualitással bír ez a nap.

A mi közösségünkből ered Fodor András költő. Naplójában így írt erről 1979. február 25-én: „itt mindig rendkívüli szeretettel vártak, ez ösztönzött arra, hogy beváltsam egy közösség reményeit”. A mérei iskolában megismert és a mérei templomban énekelt genfi zsoltárok ismerete kiváló táptalaj volt a szófűzés mesterségéhez: „Mi az, hogy „lakoznak”, „tusakodnak”, mi az, hogy „óh, életnek kútfeje” vagy „búsult gerjedezésedben”? S a szöveggel együtt a kiszámíthatatlan mozgású dallam is elütött mindentől, amit addig hallottam. S a tulajdonképpeni csoda ezután történt. Szenczi Molnár Albertnak, Loys Bourgeois-nak együttesen, vagy Varga Pál tanítóm szerencsés módszerének köszönhető-e, nem tudom, de hamarosan az iskola legjobb hangú zsoltárosával álltam párban a billentyűsor két oldalán, előénekesként diktálva az orgona hatalmas, világoskék hangszekrényének. Amit addig és azóta is ritkán tapasztaltam, kiderült, hogyan lehet a napi kötelesség, például a reggelenkénti templomi könyörgés, pusztán az éneklés buzgóságától, a szöveg és dallam egymásba feszülő mámorától lélekindítóan szép… Minden zsoltárt el kellett énekelnem. Katolikus vallásban nevelődött anyám és két néném arcán, szemén sose láttam még ennyi kétely nélküli, sugárzó odaadást, az átvett élmény ilyen osztatlanul kivirult, boldog pírját. Nem hiszem, hogy saját verseim közösségteremtő missziójával elértem valaha is ennél tisztább sikert.”
A költészet napjához legközelebb eső vasárnapi istentisztelet után a templomfalon lévő emléktáblánál gyűltünk össze. Elénekeltük a költő legkedvesebb zsoltárát, Az Úr énnékem őriző pásztorom… Kutasiné Molnár Boglárka lelkipásztor méltató gondolatai után Tulipán Lilla Virág konfirmandus szavalta el a költő „Mérei dombok” című versét, Korontai Ágota gondnokasszony pedig elhelyezte az emlékezés koszorúját.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
www.reformatussomogy.shp.hu

Honlapkészítés