A Somogyi Református Egyházmegye honlapja
"Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által." (Gal 3,26)


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszóGoogle Pagerank, SEO toolsfreestat.hu


Somogyszobi Református Egyházközség

7563 Somogyszob, Kálvin u. 10.

Lelkipásztor: Szép Sándor megbízott helyettes s. lelkész

Istentisztelet: minden vasárnap 13.00 órától.

Telefon: 06-30-384-0466

E-mail: somogyszobi1haz@freemail.hu
Kálvin Somogyszobon!

Reformátorunk, Kálvin János, személyes megjelenésével tisztelte meg a somogyszobiak ünnepi istentiszteletét az elmúlt vasárnap.

Második édesanyja, Spanics Katalin keramikus művésznő segített neki ebben. Az istentisztelet előtt szerényen megbújt egy fehér lepel alatt, onnan hallgatta végig Nagy Csaba esperes úr igehirdetését a Királyok második könyve 4. részének első nyolc versének alapján.

Isten üzenete az volt, hogy amíg üres edényeink vannak, addig a kegyelem áradni fog, csak vigyük edényeinket Istenhez. Az igehirdetés és ima után Szerecz Laura és Nock Gergely második osztályosok szavaltak, majd Danó Laura szintén második osztályos hittanos olvasta fel Kálvin imádságát. Ez után Karsai Gyuláné versmondása következett. Mindezeket Kálvin meghatottan hallgatta végig a lepel alatt, de ez után már nem rejtőzhetett többé, mert Esperes úr leszedte róla a leplet.

S Kálvin János szobra teljes szépségében mutatkozott meg minden résztvevő előtt, akik voltak szép számmal, Szobról és a környező gyülekezetekből, Bolhásról, Somogyudvarhelyről, Nagyatádról. Kálvint és a gyülekezetet Sikter János evangélikus lelkész köszöntötte ezután, melyre Kálvin meghatott némasággal válaszolt.

Az istentisztelet után magára hagytuk Kálvint a templomban, hadd dolgozza fel az eseményeket csendes magányában. A résztvevők átvonultak a gyülekezeti teremben előkészített szeretetvendégségre, ahol minden földi jó várta az egybegyűlteket.

Szép Sándor lelkipásztor

Az alkalomról készült képeket IDE kattintva tekintheti meg!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
www.reformatussomogy.shp.hu

Honlapkészítés